Jak zrobić gołąbki z pieczarkami

Jak zrobić gołąbki z pieczarkami

Polecamy bardzo smaczne gołąbki z pieczarkami. Każda z Pań domu ma własny przepis na gołąbki ale aby zrobić gołąbki nieco w inny sposób można właśnie wypróbować ten sposób.

Krok 1

Pieczarki pokroić,boczek  w kostkę odcinając skórkę,całość chwilę dusimy na patelni przyprawiając i dodając kaszkę manną.

Krok 2

Kapustę po wycięciu głąba wkładamy do większego garnka i parzymy na małym ogniu,po czym powoli ściągamy liście aby ich nie uszkodzić.Każdy liść dokładnie zawijamy z nałożonym farszem wkładając do uprzednio przygotowanego garnka wyłożonego skórką z boczku oraz z mniejszymi liśćmi.Całość układamy ciasno zalewając rosołem i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem (od 1,5 do 2 godzin).

Krok 3

Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni a potem dodajemy przecier,przyprawy i rosół,gołąbki podajemy z cebulką oraz pieczywem.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić gołąbki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić gołąbki z pieczarkami skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków
  1. Awatar użytkownika DDana

    DDana

    Oct 21, 2013

    Ja przed duszeniem podsmażam te gołąbki, są smaczniejsze.