Jak zrobić obrotowy ruszt

Poradnik dodany przez: CastoramaPolska
9527 0

Subskrybuj: https://www.youtube.com/user/CastoramaPolska?sub_confirmation=1

Grillowanie latem to idealne połączenie spędzania czasu ze znajomymi, czy rodziną, które jest połączone z przygotowywaniem i jedzeniem posiłków. Odpowiednia pogoda i wolne bez wątpienia sprzyjają grillowaniu. Bardzo ważny podczas tych czynności jest odpowiedni obrotowy ruszt. Wiedząc jaka jest technika to niemal każdy może sobie pozwolić na samodzielne wykonanie takiego właśnie rusztu.

Na samym początku tworzenia takiego opiekacza należy wyciąć rurkę o odpowiedniej długości, a później wywiercić w niej sześć otworów o średnicy osiem milimetrów. Należy ze szpikulców wyciąć sześć kawałków, a końce później zaostrzyć na szlifierce. Na pręcie, który jest większy należy zrobić tak, aby obrobić jego końce tak, aby mogły one się później znaleźć na wspornikach. Po wyszlifowaniu pręt wkłada się do rurki. W celu przymocowania nawierca się oba elementy i przykręca śrubą, następnie takie szpikulce na kiełbasy montuje się tak, aby skręcić je na sztywno. Właśnie w taki sposób grill diy powstaje ruszt. Później natomiast należy przygotować podstawę, na której wszystko się zamontuje opiekacz. Należy pociąć w tym celu metalowy kątownik, a także zrobić miejsce tak, aby tam mógł osiąść pręt. Podstawę do grilla należy zamontować i przykręcić do wkrętarki, w taki sposób, aby ta mogła swobodnie się obracać. Kiełbaski dzięki temu mogą piec się równomiernie i nie będzie problemów, które podczas takiej czynności jak grillowanie jest typowe, a więc na przykład zwęglone, lub niedopieczone mięso. Tym samym przygotowując samodzielnie taki ruszt można uzyskiwać znacznie lepsze efekty, a grillowane potrawy są znacznie lepsze w smaku i efektowniej się prezentują.

Do poradnika Jak zrobić obrotowy ruszt przypisano następujące tagi:

technika opiekacz grillowanie ruszt obrotowy ruszt grill diy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić obrotowy ruszt skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...